ORIGINALS 
&
COVERS BEELD & GELUID CONTACT NEW NEWS SMASHING MUSIC FROM THE SOUL MERCHANDISING REPERTOIRE LINKS BANDLEDEN HOME BAND
 
Het Laatste Nieuws
Vrij, best, redelijk en aardig waar.
Lilytown blues, rock & soul
24/6/2012 In “the outback” of Flevoland there’s a small town where once was water. The Big Five started their “Saturday Night Five tour” in dart café Sport, where famous international top dartplayers fling their bull’s eyes and 180’s and where the finest musicians meet for saterdaynight jams! Promoter, radio host and sound engineer Ruud recorded some of the songs that will be broadcasted in the near future!
De zomer begint goed!
12/6/2012 Maar liefst 3 optredens staan er op de agenda: 23 juni voor radio Lelystad (Cafe Sport, Passage 8, Lelystad), 30 juni The Waterhole, bij het Leidseplein in Amsterdam en 12 juli op een besloten feest in Almere.
Voor de vorm
28/5/2012 Niet alleen voor de inhoud. Dan zou het maar een saaie boel worden! Naast het oude vertrouwde logo is er sinds kort het nieuwe Big Five instruments logo! Het is al verschenen op T-shirts en ansichtkaarten en zal binnenkort prijken op de eerstvolgende poster.
Tot in de late uurtjes
2/5/2012 The Big Five heeft onlangs in Cafe Orloff de handen op elkaar en de de voetjes van de vloer gekregen! Na de derde set was het publiek volledig losgekomen dankzij de lekker groovende nummers en oranje hoedjes.
Koninginnenacht
29/3/2012 Uit betrouwbare bron: Zondagavond 29 april:
Aanpassingsvermogen
23/3/2012 Zo ongeveer alles ging gisterenavond voorafgaand aan het optreden van The Big Five fout. Er stond een andere band geprogrammeerd (waardoor er pas om half elf kon worden begonnen met opbouwen), toen tot overmaat van ramp bleek dat het drumstel rijp was voor de sloop. Een treurig hoopje trommels en een halve hi-hat zonder clutch hingen uitgeblust onderuit op het podium. Het was duidelijk; hier was geen fatsoenlijk ritme meer uit te krijgen. Gelukkig kwam Gus Gesner (ex drummer Herman Brood & his wild romance) to the rescue! Hij dook op de restanten van de drumkit, vloekte en fluisterde, draaide en sleutelde tot er weer een enigszins bespeelbare set stond. Vanaf dat moment ging alles gesmeerd en barstte het feest los!
Near the Leidseplein
18/2/2012 Binnenkort weer The Big Five Live in Amsterdam!
 
Percussie
12/12/2011 Binnenkort wordt The Big Five incidenteel versterkt met percussie. Matthijs, bij de fans bekend om zijn veelzijdigheid, heeft er een nieuwe passie bij. Zo was hij ooit de vaste drummer van de band, daarna vaste uitvaldrummer, om vervolgens de rol van vaste invaldrummer op zich te nemen, waarna hij zich als “Peter von das Oktoberfest” profileerde als mede drummer bij het event “The Big Five & The Two Drumkits” Dit smaakte naar meer en terwille van de mobiliteit en flexibilitieit heeft hij zich nu eveneens bekwaamd in het bespelen van de conga’s!
2 Drummers
08/11/2011 Het “Oktoberfest um sonst mit Heidi und Peter” was zaterdag j.l. in meerdere opzichten legendarisch. Allereerst natuurlijk dankzij Heidi & Peter zelf, die hun gasten een zeer warm onthaal gaven in hun prachtige houten chalet met uitzicht op plas en bos. Maar ook door het ritmisch geweld van de twee drummers waarmee The Big Five het feest van muziek voorzag. Peter (Matthijs) en Roon vormden samen een tandem die spetterend met accenten stuwende grooves en opzwepende beats de zaal inslingerden. Superstrak, ongelofelijk creatief, elkaar afwisselend, aanvullend en uitdagend, wisten zij de sfeer tot ver boven het dak van het chalet uit te tillen!
Sideproject
02/10/2011 Bij “een beetje band” ontstaan sideprojects. Mick en Keith, Paul en John, ze deden er allemaal wel eens iets “naast”. Maja en Walter hebben al een tijdje zo’n project lopen. Ze zijn als duo te boeken!
Klik op de afbeelding voor meer informatie.
Less is more!
20/9/2011 The Big Five gaat naar “the next level”. Het repetitieschema wordt teruggeschroefd van wekelijks naar om de week. Hierdoor vindt er verdieping en intensivering van techniek, dynamiek, concentratie en samenspel plaats! Over wie welke week waar om welke week wat met wie zal gaan oefenen moet nog wel duidelijkheid komen.  
Oktoberfest um sonst
18/9/2011  “Oktoberfest in november, in Rotterdam...” Dat moet Matthijs gedacht hebben toen hij broedde op een plan voor zijn feest. En: “Kan ik eindelijk mijn lederhosen weer eens aan!” The Big Five, die toller band, waarvan hij nog altijd de vaste invaldrummer is, heeft wel iets met broeken. Dat komt dus goed uit! Het is een besloten feest, maar wie wordt “eingeladen” zal voortaan bij “Oktoberfest” alleen nog maar aan november in Rotterdam kunnen denken in plaats van aan München! “Bier her!”
Big Five T-shirts
10/8/2011  Ze zijn nu echt te koop! Naast de beroemde “Groove mosterd” en andere, voor een succesvol leven onmisbare zaken, zijn er nu ook Big Five T-shirts. Natuurlijk waren er al de ansichtkaarten, maar zonder Big Five T-shirt kan je eenvoudig niet meer over straat! Klik op het T-shirt en je wordt doorgelinkt naar de webshop. Ook voor caps kun je daar terecht.
De jeugd heeft de toekomst
20/6/2011  Van onze correspondent uit Broek in Waterland.
Het Broekerhuis was gisterenmiddag het best te vergelijken met een dampende “blues- & soul-venue” zoals je die aantreft in New Orleans. The Big Five speelde in 3 sets een selectie van bekende en minder bekende klassiekers uit hun repertoire. De band sprak hiermee een nieuwe generatie cultuurliefhebbers aan. De voorste rijen werden bezet door een enthousiast publiek met een gemiddelde leeftijd van 5 jaar. En ze wisten het allemaal zeker: “Dat wil ik later ook als ik groot ben!” Hun ouders hoorde je opgelucht zeggen: “Gelukkig! Ik was al bang dat onze kinderen chirurg of accountant wilden worden...”
“Everybody get on the floor, lets’s dance!”
Sinterkleis
14/5/2011  Nooit meer toetsen want naast Walter heeft ook Kleis nu een gitaarsynthesizer. Hij beschikt hierdoor over de mogelijkheid om bijvoorbeeld orgel en pianosounds uit zijn gitaar te toveren. Daar blijft het echter niet bij, want in het apparaat zitten hele srijkorkesten en blazersensembles. We zullen hem voorlopig wel voornamelijk op de grond bij het apparaat zien zitten, want buiten dat hij erg trots is op zijn nieuwe aanwinst vraagt het nogal wat studie en onderzoek voordat er überhaubt geluid uit komt.
Professionele campagne
22/3/2011  Geen medium wordt onbenut gelaten om in het Broekerhuis op zondagmiddag 19 juni 2011 in ieder geval niet voor een compleet lege zaal op te hoeven treden.  
Broekerhuis
18/3/2011  We hebben een datum! 19 Juni 2011 staat het optreden in Broek in Waterland gepland. De toegang is geheel gratis. Stuur nu dus meteen al je vrienden onmiddellijk een uitnodigingskaart uit onze cardshop, om op die bewuste zondagmiddag in het Broekerhuis een feestje te komen vieren in het pittoreske Noord-Hollandse dorpje, dat op een steenworp afstand ten noorden van Amsterdam ligt.
 Waltfishsound
4/3/2011  Bepaalde songs vragen erom; een nieuwe sound. En dan is Walter natuurlijk de beroerdste niet om vanuit het diepste van zijn pedalenbak de meest onwaarschijnlijke geluiden tevoorschijn te toveren. De klank komt -als het al ergens mee te vergelijken is- het dichtst bij dat van een walvis op twee tot drie kilometer afstand ergens in de diepte van een ijzige en ondefinieerbare oceaan: #Waltfishsound.
Twitter
23/2/2011  Volg The Big Five op twitter.      
 
Hot news!
22/2/2011  Altijd al gedacht: “Verdorie, wat zou het toch handig zijn als ik nu een echte kaart van The Big Five zou kunnen
versturen naar al mijn vrienden! Zomaar, of omdat ik ze wil uitnodigen voor een feest of optreden van The Big Five.”Welnu... het kan vanaf vandaag.
Tegen- en meevaller
8/2/2011  Vaste uitvaldrummer van het eerste uur Matthijs geeft er de voorkeur aan om de drumstokken over te dragen aan vaste invaldrummer Roon.
Beroemd in Water. . . land
29/1/2011  Dat zanger Evert Baris een bekendheid is in zijn woonplaats Broek in Waterland wisten we natuurlijk al. (Zie bericht van 1/5/2006). Maar nu; toen hij probeerde een oppas voor zijn kinderen te regelen voor de avond van het optreden in The Waterhole kreeg hij te horen dat de oppas niet kon komen omdat ze naar zijn optreden in The Waterhole ging!!!  
The Big Five treedt op in The Waterhole Amsterdam
28/1/2011  Komt dat zien! Vrijdag 28 januari van 21.00 uur tot 22.30 uur treedt de band op in café The Waterhole nabij het Leidseplein in Amsterdam.
Oog van de naald
18/1/2011  Drummer Matthijs is weer eens door het oog van de naald gekropen. Een Saab die door rood reed bezorgde hem wat blauwe plekken en een bloedneus. Daarnaast heeft hij zoveel spierpijn dat drummen moeilijk zou gaan. Roon zal bij het aanstaande optreden in the Waterhole zijn plek innemen.
Kerstspecial geannuleerd wegens weeralarm
17/12/2010  Files en enorme verkeerschaos door het (voor Nederlandse begrippen) extreme winterweer hebben het management van The Big Five doen besluiten de kerstspecial dit jaar niet door te laten gaan.
Toetsen
15/10/2010  Nieuwe poging. The Big Five probeert weer eens te worden versterkt met toetsen.
Geen toetsen
 
25/9/2010 “Die strijkplank stond vervelend in de weg.”
Merkte de frontman en zanger van The Big Five gisteren na afloop van het optreden van de band in The Waterhole op over zijn keyboard. “Ik moet naar het publiek toe kunnen! Weg met dat ding!”
 
Return to The Waterhole
24/9/2010  The Big Five gaf wederom een spetterende liveshow weg in muziekcafé The Waterhole. Zo’n 40 studenten uit Nieuw-Zeeland vierden hun laatste avond in Amsterdam voor ze weer naar “Down Under” vertrokken. Dankzij de interactie tussen hen en The Big Five werd het een memorabele avond.
Weer die toetsen...
 
15/7/2010 Ook Evert is een multitalent. Dwarsfluit, gitaar, zang, kazoo, percussie en toetsen. Maar wat voor Maja opgaat, geldt ook voor Evert. Een podiumbeest valt niet te temmen en in te kaderen achter een plank op een standaard. Bij de komende optredens gaan we zien of hij een beetje stil kan blijven staan.
 
The Big Five laat stoppen doorslaan in Almere
10/5/2010 Afgelopen zaterdag maakte The Big Five z’n opwachting in De Bergerrie in Almere om de eigenaar van dit restaurant eens flink in de bloemetjes te zetten vanwege het bereiken van de respectabele leeftijd van 50 jaar. Daar de eigenaar oorspronkelijk van Duitse bodem komt, kreeg de avond een speciaal Duits tintje. Zo werd voor de gelegenheid de Polka, het wereldberoemde Du en (wie kent het niet) Herzlichen Glueckwunsch ten gehore gebracht. De bandleider had zich hiervoor speciaal in een bijbehorende Heino-outfit gestoken. De stemming zat er goed in en ook na het doorslaan van de stoppen, ging het feest nog door tot in de late uurtjes. En Bernard, bedankt voor het overheerlijke buffet…..
Invaldrummer redt optreden Almere
15/3/2010  Als gevolg van het verzuim van onze drummer stond het reeds geplande optreden in De Bergerrie in Almere op de tocht. Gelukkig vond Maarten in zijn kaartenbakje nog het telefoonnummer van een collega die zich aardig kan roeren met de stokjes. Roon is zijn naam en Roon heeft in het verleden de nodige podiumervaring opgedaan met verschillende bands.
The Big Five lijdt aan knokkelkoorts (dengue)
1/3/2010  Al enige tijd heeft de band de oefenruimte niet meer gezien. Na een welverdiende (maar veel te lange vakantie) voor onze drummer Matthijs, sloeg ook nog eens het noodlot toe. Matthijs kwam hevig zwetend thuis, geveld door een zeldzaam tropisch virus. Gevolg is dat Matthijs alle zinnen van achteren naar voren uitspreekt, maar wat nog erger is, is dat hij ook niet meer in staat is om te drummen.
Wederom verliesgevend jaar voor The Big Five
31/1/2010 Helaas moeten we vaststellen dat 2009 wederom verliesgevend is afgesloten.
Tegenover stijgende kosten kon afgelopen jaar maar één opbrengst gesteld worden, voor het optreden in The Waterhole. Helaas is deze opbrengst afgeboekt als oninbaar, omdat de bandleider verzuimde een kopie paspoort mee te nemen toen hij de recette wilde innen.
 
Daverend optreden in The Waterhole
Amsterdam
 
19/11/2009 Eindelijk was het dan zover: The Big Five maakte z’n debuut in The Waterhole.In een overvolle “stomende” zaal (ja, er mag gewoon gerookt worden) liet The Big Five zien waarom het een zo’n geliefde coverband is. Het werd een schitterende show en één ding werd ook al heel snel duidelijk: Walter is een echte aanwinst voor de band. Hij liet het publiek in totale verwarring achter met zijn uiterst doordringende en altijd haarzuivere solo’s.
 
The Big Five versterkt zich op gitaar
 
24/5/2009 En daar was hij dan eindelijk! De lang gezochte versterking voor 'The Big Five' Zijn naam is Walter Kuif en hij speelt heel goed gitaar. Kom maar weer op met die optredens! The Big Five is er weer helemaal klaar voor!!
(Rectificatie: Walter heet in bovenstaande artikel “Kuif” i.p.v. “Kuivenhoven”.
 
The Big Five Cancellation Tour in The Waterhole Amsterdam
18/5/2009 The Big Five komt dit jaar moeilijk op gang. Meerdere malen hebben we oefendata moeten cancellen en voorgenomen optredens aan ons voorbij laten gaan. Daarom heeft het management besloten extra energie te stoppen in het beschikbaar krijgen van alle bandleden op hetzelfde moment onder de noemer 'The Big Five Cancellation Tour 2009' Het eerste optreden van de cancellation tour staat gepland in The Last Waterhole in Amsterdam. Nadere info volgt snel.
 
Studio Moskou
 
18/12/2008 De band duikt de studio in onder de bezielende leiding van geluidstechnicus Walter. Er wordt waanzinnig hard gewerkt. Alle instrumenten worden apart opgenomen. Maja en Evert zingen ieder afzonderlijk totaal geïsoleerd vanuit een Finse sauna.
Later worden de koortjes ingezongen.
 
The Big Five speelt een thuiswedstrijd in Melody Line
 
1/11/2008 Na een relatief rustige periode met een aantal wisselingen in de samenstelling van de band zijn we weer volledig op stoom. Met de vaste bezetting Maja, Kleis, Maarten, Matthijs en Evert zullen we de podia wederom gaan bestormen. Afgelopen zondag werd er afgetrapt met een "gig" in Melody Line in Amsterdam. Het was duidelijk dat de routiniers de kunst nog niet verleerd waren.  De frisse sound die onze zangeres Maja daaraan toevoegt maakt The Big Five de ideale band voor een spetterend optreden. Om de band beter te kunnen promoten zal in het voorjaar van 2009 een nieuwe demo worden opgenomen. U bent gewaarschuwd....The Big Five komt naar u toe komende zomer!
 
Toch toetsen
 
22/10/2008 Maja blijkt een multitalent te zijn. Zij kan niet alleen fantastisch zingen, maar speelt ook nog eens buitengewoon goed piano. Voor haar als podiumbeest kleeft daar echter een groot nadeel aan; het keyboard reduceert haar bewegingsvrijheid tot nul.
Ze zet voor één keer haar bezwaren opzij en speelt de toetsenpartij in het nummer “Onderuit” bij het eerstvolgende optreden.
 
Oranjefeest in Almere
21/6/2008 Een feest geven op een avond dat het Nederlands voetbalelftal een kwart-, halve- of hele
finale speelt op een EK of WK is nogal risicovol. Vooral als je grote schermen installeert en er met z’n allen verwachtingsvol naar gaat zitten kijken...
Wanneer de mannen in de korte broeken het vervolgens verprutsen, verprutsen ze doorgaans ook jouw feestje. In dit geval was het feest een knaller, wat niet gezegd kan worden over de voetbalwedstrijd.
Maar ja, The Big Five trad dan ook op in Almere!!!
 
Toch geen toetsen
 
25/4/2008 The Big Five en Yofa zijn in korte tijd uit elkaar gegroeid.
 
Zwitserse toetsenist komt optreden in Melodyline
 
10/4/2008 Maja viert haar verjaardag en krijgt bongo’s van de band. Tevens komt voor deze gelegenheid de legendarische toetsenist uit Zwitserland weer een keer meespelen met de Big 5!
 
Toch weer toetsen?
 
11/2/2008 Zijn naam is Yofa, Een verschrikkelijk goede toetenist. Wat hij niet op zijn keyboard kan spelen moet nog geschreven worden!
 
Fonetisch
 
12/12/2007 KPN heeft het volgende bericht ontvangen:
 
Lantaarnpaal
 
19/11/2007 Met een zuiver gevoel voor symmetrie heeft onze bassist en vormgever zijn auto gerestyled. Opmerkelijk is dat de koplampen keurig heel zijn gebleven! Op de vraag hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen antwoordt hij: “Ik ging gewoon rechtdoor en die lantaarnpaal ging niet opzij.”
 
The Small Five
 
9/7/2007 Speciaal voor een optreden in een Brabants kasteel werd The Big Five “versmallt”. De vier bandleden gaven een akoestisch optreden in de gewelven van het kasteel. Met een aangepast repertoire kon Maja zich van haar gevoelige/jazzy-kant laten zien. Het bespelen van de galm in de gewelven was wellicht de grootste uitdaging voor de musici en hun geluidsman Ruud. De klanken kwamen 5 keer terug, versterkt met een echo, gemengd met rinkelende keukengeluiden en het geroezemoes van de vele enthousiaste gasten. Uiteindelijk werd de juiste balans gevonden en kon er in opperste
concentratie
in de muziek worden gedoken. De intensiteit was voelbaar tot in het hoogste torentje van het rustieke eeuwenoude slot.
 
Lastige toetsencombinatie
 
28/6/2007 Na de blijdschap van de komst van een nieuwe toetsenist werden we direct daarop verrast door het vertrek van diezelfde toetsenist. Hij kon het een en ander niet meer te combineren met zijn inspanningen bij The Big Five. Wij respecteren dat natuurlijk, al zien we het als een groot verlies.
 
Maja is onze nieuwe
zangeres!
 
1/5/2007 The Big Five is weer compleet en op oorlogssterkte.
Maja Froeling is onze nieuwe zangeres, een zeer ervaren meid met een klok van een stem en een dijk van een geheugen voor songs.
Waar anderen mappen vol teksten met zich meezeulen, komt zij niet verder dan een mobiele telefoon.
Welkom Maja! 
 
Welke zangeres kan The Big Five aan?
12/4/2007 The Big Five is op zoek naar een zangeres die een stem heeft als een klok, die vijf heren en het ranzendenthousiaste publiek in het gareel kan houden en die affiniteit heeft met ons repetoire. Voel je je aangesproken? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar TheBigFive@hetnet.nl
 
Mariska trekt het niet meer!
 
30/3/2007 Na de blijdschap van de komst van een nieuwe toetsenist werden we direct daarop verrast door het vertrek van onze zangeres Mariska! Mariska heeft laten weten dat haar activiteiten met haar andere band zoveel tijd opslokt, dat het niet meer te combineren is met haar inspanningen bij The Big Five. Wij respecteren dat natuurlijk, al zien we het als een groot verlies.
 
Nieuwe toetsenist
29/3/2007 Herman Kienhuis zal vanaf nu de positie innemen achter de toetsen en wordt daarmee de waardige vervanger van Markus Joerger, die eind 2006 The Big Five verliet. Herman is een ervaren toetsenist, die als gevolg van zijn drukke agenda zijn pianola voor een paar jaartjes in de kelder had opgeborgen. Het is echter gebleken dat hij het "rammen" op de toetsen nog niet verleerd is. The Big Five acht hem dan ook "goed genoeg" om de leemte bij The Big Five op te vullen!
 
Toetsenist gezocht
10/2/2007 The Big Five is na het vertrek van Markus op zoek naar een nieuwe toetsenist. Heb jij misschien interesse? Hou dan rekening met het volgende: De leden van The Big Five hebben zich tot doel gesteld om ca. eens per maand op te treden (gemiddeld). Meer optredens wordt voor ons problematisch, omdat alle bandleden hiernaast gewoon een baan hebben. Wij zoeken een ervaren toetsenist met enige podiumervaring. Bij voorkeur iemand die het repetoire aanspreekt en daar al een behoorlijk deel van onder de knie heeft. Plezier in het muziek maken is onze grootste drijfveer! Herken je je in dit profiel, neem dan contact op met Evert Baris door een e-mail te sturen naar thebigfive@hetnet.nl. Tot ziens?
 
Komen en gaan...
23/11/2006 The Big Five leek een waardige opvolger voor Markus te hebben gevonden: Annemieke. Ze studeert aan de popschool in Alkmaar en kan ons dus nog veel leren! Het eerste optreden met The Big Five zou plaats vinden op het afscheidsfeest van Markus in Akhnaton in Amsterdam.
Maar... een geweldige aanbieding kwam op haar pad.
Wij respecteren dat natuurlijk, al zien we het als een groot verlies.
 
Back to the Mountains Akhnathon Amsterdam
23/11/2006 Markus gaf een knallend afscheidsfeest in Akhnathon. Deze legendarische locatie in het hart van het centrum van Amsterdam stond geheel in het teken van de losbandigheid.
Nooit eerder waren zoveel Zwitsers afgedaald naar de lage landen van Holland.
Markus kreeg de Bling Bling Survival-kit uitgereikt voor zijn uitblingende toetsenwerk bij The Big Five.
 
Tennissen!
9/11/2006 Wederom geeft The Big Five acte de presence op een feest van de tennisclub in Uithoorn.
In de bloedstollende tie-break bracht de band het hilarische nummer “Don’t go breaking my heart” ten gehore.
 
Almere schudt wakker
8/9/2006 The Big Five doet Almere op zijn grondvesten schudden.! Op dit besloten feest in restaurant de Bergerrie werden alle registers weer eens flink opengetrokken.
 
Vleugellam
17/7/2006 Afgelopen donderdag is bekend geworden dat onze toetsenist Markus Joerger per 1 januari 2007 The Big Five zal verlaten. Hij zal dan terugkeren naar zijn geboorteland Zwitserland, waar hij als arts aan het werk zal gaan. Door de band is met verslagenheid gereageerd, al was zijn vertrek onafwendbaar. De komende maanden zullen dan ook gebruikt worden om op zoek te gaan naar een waardige vervanger.
 
Kazooworkshop in theeschenkerij
29/9/2006 Op een prachtige locatie in Velzen-Zuid verzorgde The Big Five een “Kazooworkshop”.
Alle deelnemers ontvingen een exemplaar en leerden
in een mum van tijd de ins en outs van de Kazoo, De aanwezigen hadden juist daarvoor een saxofoonworkshop gedaan.
Erg handig als voorbereiding op dit volwaardiger en veel lastiger te bespelen blaasinstrument.
 
Beachparty
26/8/2006 Het moest er natuurlijk een keer van komen: een optreden aan de kust met uitzicht op zee. Sterker nog: op het strand. Dit optreden vond plaats in Bergen aan zee. Schitterend weer, fantastisch publiek, een geweldige locatie en... niet te vergeten; nieuwe broeken!
 
September wordt "The Big Five"-maand
8/6/2006 De maand september staat in het teken van "The Big Five", met maar liefst vier geplande optredens en een vijfde in het vooruitzicht. Dit zijn de data: za 26/8 (besloten), vr 8/9 (Uithoorn, besloten), za 9/9 (Almere, besloten) en vr 29/9 (Velzen-Zuid, besloten).
 
Broek in Waterland in de ban van The Big Five
1/5/2006 Afgelopen zondagavond heeft The Big Five Koninginnedag afgesloten met een daverende show in een tot de nok gevuld  Broekerhuis. De dansvloer was constant vol en de temperatuur steeg tot tropische waarden. Zanger Evert Baris is vanaf heden een bekendheid geworden in zijn woonplaats Broek in Waterland.
 
Enerverend optreden in Bussum
4/2/2006 The Big Five was helemaal klaar voor dit optreden en had zichzelf getransformeerd tot heuze Bling-band! En het ging lekker! Mariska maakte een vliegende start en had al snel het publiek (en de band) aan haar voeten. De nummers swingde als nooit tevoren en het publiek verliet de dansvloer geen enkele keer.
 
Nieuwe Zangeres!
18/1/2006 Met grote blijdschap kunnen wij melden dat Mariska de nieuwe zangeres is geworden van The Big Five. Zij zal vanaf donderdag a.s. meerepeteren en haar debuut maken tijdens het optreden van 4 februari aanstaande.
 
Annet vertrekt
20/11/2005 Zangeres Annet kon het drukke tourschema van The Big Five niet langer combineren met haar andere bezigheden en heeft besloten de band te verlaten. Wij respecteren dat natuurlijk, al zien we het als een groot verlies.
 
Smashing optreden
3/7/2005 Optreden op het “open toernooi” bij de tennisclub UTC in Uithoorn.
Uiteraard is het voetenwerk hier erg belangrijk, evenals de balans, timing en uithoudingsvermogen. Er werd bovendien stevig geserveerd! (Voornamelijk bier, jenever, wodka, gin, rum, cognac, wijn en whiskey).
Game-3 sets-match voor The Big Five!
Helaas ging de hoofdprijs van het open toernooi naar een  tennisser die vals luchtgitaar speelde op zijn racket.
 
Tropical Party
16/1/2005 Midden in de winter een tropical party organiseren... Dat kan alleen Kleis bedenken. en dat ook nog op een afgelegen sportterrein in het op zich- zelf al afgelegen Almere. Bibberend in hawai-shirts en rietenrokjes moesten de gasten zich wel warm dansen onder het genot van warme chocolademelk met rum.
 
Auditierondes
20/4/2005 The Big Five wil meer op vocaal gebied.
De zoektocht naar een geschikte zangeres begint. Na hilarische auditierondes, die weken in beslag namen, heeft The Big Five uiteindelijk gekozen
voor de krachtige stem van Annet. Welkom Annet!
 
Tivoli
22/10/2004 The Big Five stond gisteren voor een afgeladen Tivoli in Utrecht. “Ja, het kan hard gaan!”
Antwoordt zanger Evert op de vraag hoe het zo is gekomen. “Als je bedenkt waar we een paar maanden geleden waren!” “En met mijn vorige bands kwam ik de oefenruimte niet eens uit.”
 
Aan de bak!
12/9/2004 Nog maar net een maand of twee compleet en onmiddellijk optreden! Dat is de echte “Big Five Mentaliteit”. De tennisclub van Evert heeft de primeur. “Alsof ze al jaren samen in een boyband spelen!” Of: “Jullie stonden vorig jaar toch ook op North Sea Jazz?!” Waren de verbaasde reacties van het publiek.
 
 
5-Mans formatie
25/6/2004 Welkom Marcus en Maarten!
De uit Zwitserland afkomstige toetsenman Marcus en de bassist Maarten die aanvankelijk slechts voor één keer mee kwam spelen zijn tot de band toegetreden.  
 
Toetsen en Basgitaar
15/6/2004 Wegens auditie van een toetsenman hebben Evert, Kleis en Matthijs een sessiemuzikant gevraagd om voor 1 avond hun band met basgitaar te completeren.
 
Allemaal “@#%!!”
13/5/2004 De basgitarist vindt het plotseling niet allemaal meer “zo”.... De band gaat hierdoor van 4 naar 3 in de telling.
 
Rhythmsectie gevonden
 
11/10/2003 Matthijs vergezeld Kleis en Evert op drums bij hun muzikale avontuur. Ook de vacature voor de bas wordt ingevuld.
 
Doorgewinterde talenten
richten nieuwe band op
 
21/9/2003 Kleis en Evert hebben besloten dat zij samen verder willen.
 
Gitarist en zanger verlaten partyband
 
21/9/2003 Onafhankelijk van elkaar stappen zowel gitarist Kleis als zanger Evert uit de partyband waarin zij beiden speelden.
 
OLD NEWS
OLDER
OLDER NEWS