BEELD & GELUID SMASHING MUSIC FROM THE SOUL
 
CONTACT MERCHANDISING REPERTOIRE LINKS BANDLEDEN HOME BAND
Het Laatste Nieuws
Vrij, best, redelijk en aardig waar.
Geschokt 
25/6/2014 Geschokt. Dat waren drummer, bassist en zanger toen de gitarist hen meedeelde dat hij wilde stoppen. En niet zomaar een gitarist, maar ook mede oprichter van The Big Five. “Kleis”. Zijn naam staat in Rock & Roll gegraveerd in de annalen van The Big Five... 
Mick of The Jag... 
21/5/2014 Zaterdag 7 juni spelen de Stones op Pinkpop en speelt The Big Five in The Waterhole in Amsterdam. Niet zo’n heel erg moeilijke keuze toch?! Mick of the Jag... allebei een grote bek!
The Jack of The Jag? 
19/1/2014 Wat doe je als je auto in een greppel hebt gereden? Dan bestel je een cool maatpak! Maar dan sturen ze je de verkeerde... Wat doe je dan? Dan bestel je er nog een en hou je ze allebei! Welke je dan aantrekt bij een optreden? Dat gaan we zien!
Akoestisch sideproject 
18/1/2014 We kennen Kleis natuurlijk als de allround gitarist van The Big Five. Funky slaggitaar, weergaloze solo’s, zelfs met de nieuwste high-tech digitale techniek weet hij raad en legt hij sound-tapijten onder de muziek van de band. “Al dat electronisch geweld is natuurlijk leuk, maar ik wil ook wel eens terug naar de basis”, moet hij gedacht hebben. “Gewoon met twee gitaren en een mondharmonica bij een kampvuurtje!” Samen met Rob is hij “Doublesix” gestart. Klik op de foto voor een link naar de facebookpagina van deze twee sympathieke troubadours. Even liken mensen!
Het vervolg: “Car trouble”
17/1/2014 We hebben er even op moeten wachten, maar hierbij de getuigenis van de car trouble van Evert. Hij reed door het Broeker waterland alwaar hij even een haakse bocht over het hoofd zag en bijna in de sloot belandde. Gelukkig was er een boer met z'n enorme sjofel in de buurt om hem er uit te trekken!
Uit de serie “Carcrashes”
20/12/2013 Harold is vandaag toegetreden tot het “crashtestdummies team” van The Big Five. (Zie 18/01/2011 & 19/11/2007) Niet zijn schuld natuurlijk! Wel goed gemikt. Gelijk de band lek ook :-). Maar, wie weet... vloeit er een song uit deze “encounter” voort...
Vaste invaldrummer weg
19/10/2013 Vaste invaldrummer Roon is dermate vast (lees druk) bezet bij “Tons of Blues”, dat hij zijn vaste betrekking als vaste invaldrummer bij The Big Five vaarwel moet zeggen. Nu is het wel zo dat het opvalt dat de huidige vaste drummer, Harold, eigenlijk nooit uitvalt...
Big 5 TV
10/10/2013 Big 5 TV. 
Passie weg
07/09/2013 Passie weg uit The Big Five. 
The mothership lands in...
23/05/2013 Hoogland, Amersfoort, café de Noot.
Voor Walter en Maja bekend terrein. Walter heeft zich als geluidsman meerdere malen verdienstelijk gemaakt door “the sound” van de gitarist van Toto perfect af te stellen en diverse bands van supersonisch monitor- geluid te voorzien. Vandaag voegt “The Mothership” zich bij hen en staat ook Walter op het podium. 
Kroningsdag!
01/05/2013 Daverend! Denderend! Enerverend! Wel een druk programma voor onze “King Kleis”, maar hij doet het graag! Zwaaien en wuiven, lachen en innemend knikken, het is aan hem wel toevertrouwd. Alleen een beetje vreemd, die familie met die drie kleine meisjes op het bordes van het Paleis op de Dam... En dan ‘s avonds nog een afterparty in Broek in Waterland, waar hij zich voegde de andere “Royals” van de band: Prins Walter I, Prins Maarten, Prins Harold en Koning Evert en Queen bee Maja, om het Big Five Koningslied ten gehore te brengen voor een uitzinnig en koningsgezind (-e re-) publiek: 

Big 5 maakt Koningslied
25/04/2013 Na alle stampij om de W van stampot kwam het er bij de Big 5 uit: Het Koningslied. Een meeslepende meezinger die je niet meer uit je hoofd krijgt.
That’s the way!
27/03/2013 De posterplakkers hebben het eindelijk begrepen!
Kicken in The Waterhole!
23/03/2013 The Big Five had de dansvloer weer vol afgelopen vrijdag in The Waterhole! En nieuwe drummer Harold blijkt een echt podiumbeest te zijn! Kicken!
Underground
12/03/2013 The Big Five goes “underground”! The London Underground that is....
Plakkers krijgen nieuwe instructies
14/03/2013 De overenthousiaste vrijwilligers schieten hun doel voorbij. Op sommige vrije plakplaatsen is een ware oorlog uitgebroken en worden posters van de komende Big Five optredens over elkaar heen geplakt. Maatregelen worden genomen om dit enthousiasme in goede banen te leiden.
 Posters plakken
22/02/2013 In heel Nederland worden door vrijwilligers posters geplakt. Overal waar maar een vrij plekje is te vinden wordt een Big Five poster opgehangen! Er schijnen ook connecties in het buitenland te zijn, bijvoorbeeld bij de officiele advertentiekanalen van de Londen Underground en de Subway van New York... Maar voorlopig beginnen we klein; op het gemeenteraadsverkiezingenaanplakbord in Wijnjeterpverlaat en een prullenbak in Arnhem. 

Harold in The Waterhole
17/02/2013 Het eerste optreden met nieuwe drummer Harold staat in de agenda: vrijdag 22 maart aanstaande. Noteer, zet vast, markeer en omcirkel! Deze datum ben je bezet! Wat er verder ook gebeurt... hier ben je bij!

Drum of the Big Five
28/12/2012 Nog nipt in 2012 heeft Harold zich opgeworpen als de "Drum of the Big Five"... De bubbels vloeiden rijkelijk in Amsterdam, waar de gelukkige winnaar zich van zijn beste kant liet zien. Hij was als eerste ter plekke om de oefenruimte te openen en stond popelend de langzaam binnendruppelende bandleden te ontvangen... Gefeliciteerd Harold en welkom bij The Big Five!
Blues
17/11/2012 Hoe maak je een treurige avond tot een feest? Laat dat maar aan “The Big Five” over! Het afscheid van Roon was een waar drink-, dans-, smul- en muziekfestijn! Roon onderging een ware metamorfose. Dankzij de “Blues survival kit” kan hij zich nu probleemloos mengen tussen de gevestigde blues- mannen van “Tons of blues”, waar hij vanaf nu de drums voor zijn rekening neemt!
Guinness book of records
08/11/2012 Geweldig nieuws! Drummer Roon maakte onlangs zijn beslissing bekend om na ruim twee en een half jaar de toevoeging “ex” aan zijn titel “drummer van The Big Five” toe te voegen. Dat geeft hem automatisch ook met onmiddellijke ingang het recht op de titel: “vaste invaldrummer van The Big Five”. Dat is allemaal prachtig natuurlijk, maar nog veel mooier is het dat The Big Five hiermee een vermelding krijgt in het Guinness book of records! En wel onder de noemer “band met de meeste invaldrummers ter wereld!” Het is alleen jammer dat ze nu even geen vaste drummer meer hebben.... Roon, je wordt nu al gemist en oh ja... kan je bij het volgende optreden meteen even komen invallen?!
Wanted
15/10/2012 The Big Five heeft naast de modernste digitale middelen en (social) media als deze website, Facebook, Twitter, een cardshop, en een T-shirtshop ook weer teruggegrepen op de ouderwetse schutting! 
En oh ja! Ze hebben nu eindelijk ook visitekaartjes!

Het ruime sop!
16/7/2012 Water, bier, wijn en een captainsdinner waren de stevige basis voor het woelige en zeewaardige optreden dat The Big Five gaf in watersportcentrum Haddock. De band lag goed op koers en hoefde slechts 2 keer overstag te gaan. Nadat de wind was gaan liggen werd bakzeil gehaald. Dit mocht de pret niet drukken. Maja nam een duik in het water waarna Evert en Kleis zich bij haar voegden. Al roeiend met de riemen die ze hadden en uit volle borst “I will survive!” zingend, voer The Big Five met invaldrummer Frans Sman als stuwende kracht achter de trommels, vastberaden de veilige haven weer binnen.
 The Big Five en water?
08/7/2012 Onlangs in Lelystad, de stad waar eens alleen maar water was, vervolgens The Waterhole en straks, op 12 juli; watersportcentrum Haddock. Water is ongetwijfeld de verbindende factor, of zou het misschien toch het bier zijn dat overal rijkelijk vloeit! Hoe dan ook, The Big Five staat garant voor een feest waar het water je van in de mond loopt! (Of het bier dus...)
W(ater)hole lotta music!
05/7/2012 Jaaaaaaaaaaa! Zaterdag 30 juni j.l. was een memorabele muziekavond in de hoofdstad. The Big Five liet zien en horen dat er geen grenzen hoeven te bestaan tussen muziekstromingen. Moeiteloos werd geschakeld tussen de diverse stijlen waarbij de vonken eraf vlogen! Alles werd uit de kast gehaald, tot het geheime wapen aan toe; Jaren heeft hij als interim manager op kantoor gezeten zonder dat ook maar iemand door had wie hij werkelijk was! Maar nu kan hij het niet langer meer stilhouden... hij zingt en rapt en scat... hij is Superfrontman Evert! (Of wel even iemand zijn iPhone wil vasthouden als hij zich omkleedt...)
 Saturday Night Five Tour
24/6/2012 Zaterdag 30 juni a.s. verplaatst het hele Big Five circus zich naar het Leidseplein in Amsterdam voor het vervolg van de tour langs legendarische podia in de lage landen. Voor deze gelegenheid is door het management nog overwogen om een limo met chauffeur te regelen en het “Hotel Americain” af te huren voor de band, Dit bleek jammer genoeg op weerstand te stuiten bij met name de gitaristen. Zij vonden alleen het “Amstel Hotel” geschikt. Uiteindelijk is besloten dat iedereen gewoon met eigen vervoer komt en ook weer gaat. 

https://www.facebook.com/pages/Doublesixacoustic-music/216772291836708the%20big%20five%20BEELD%20%26%20GELUID%20BIG%205%20TV.htmlthe%20big%20five%20MERCHANDISING%20Blues%20Survival%20kit.htmlthe%20big%20five%20OLDER%20NEWS.html
NEW NEWS OLD NEWS ORIGINALS 
&
COVERS
OLD
OLDER NEWS