BEELD & GELUID SMASHING MUSIC FROM THE SOUL
 
CONTACT MERCHANDISING REPERTOIRE LINKS BANDLEDEN HOME BAND
Het Laatste Nieuws
Vrij, best, redelijk en aardig waar.
Nieuw podium Waterhole 
05/01/2016 Het werd hoog tijd om weer eens in The Waterhole te spelen. En prompt: zondag 3 januari diende de mogelijkheid zich aan! Met de geheel nieuwe geluidsinstallatie en een geluidsman van dienst kon er niets mis gaan. Dat dat toch hier en daar gebeurde in de vorm van minieme schoonheidsfoutjes, valt alleen maar toe te schrijven aan de ‘Rock & Roll’! 
Songwriting 
27/10/2015 Onlangs waren 3 nummers van LUI PAARD te horen bij het optreden van The Big Five. Dit blijkt slechts het topje van de ijsberg te zijn. Op dit moment staat er het ongelooflijke aantal van maar liefst 21 eigen composities in de steigers. Er wordt kritisch geschaafd en geschuurd zodat er bij tijd en wijle een nieuwe song aan het repertoire kan worden toegevoegd.
Paard... Lui Paard 
25/10/2015 Afgelopen weekend ging de nieuwste Bondfilm in premiere en omdat hij zijn helikopter vrij gemakkelijk op het Van Der Helstplein kon parkeren, kwam acteur Daniel Craig langs in CC Muziekcafé bij het optreden van The Big Five. In de eerste plaats om getuige te zijn van de Lui Paard nummers die in de eerste set werden gespeeld, maar ook om inspiratie op te doen voor een nieuw Bond-kostuum. Die eeuwige smoking is niet meer van deze tijd! De rode pakken van LUI PAARD vond hij niet goed kleuren de bekleding van zijn bankstel, maar van de gele was hij helemaal crazy! Hij mocht hem even passen tussen de twee sets in en hoewel lastig te fotograferen die man -met altijd wel een ontploffing of een vlammenzee om hem heen- is het Harold toch gelukt:
Eveneens in de pauze werd de band gevraagd of een Braziliaanse toerist op het inspirerende podium met het Luie paard een paar songs mocht opvoeren, Als in een film van 007 kwamen er op het moment dat hij startte met zingen zeker 20 andere Brazilianen binnen en begon barman René in perfect Portugees met de zanger op het podium mee te zingen! Daniel, net zo verbaast als wij, moest helaas snel weer weg omdat hij slechts voor een uurtje parkeergeld had betaald. (De bandleden zeiden nog: “Dat overcomes us nou never! You had gewoon een eveningkaart moeten nemen.. dat is only 12 Euros. Jammer hoor”). En toen moest de tweede set nog beginnen!
Waar speelt dat heel erg leuke bandje? 
21/10/2015 Doe Maar zong er over. Maar hoe weet je dan waar dat leuke bandje speelt? Simpel: daarvoor ga je naar Podiuminfo.nl, Dichtbij.nl, of naar Uitzinnig.nl. Zoek naar The Big Five of LUI PAARD en met een beetje geluk spelen ze bij jou om de hoek. Tadaa! (Je kan natuurlijk ook gewoon www.thebigfive.nl checken).
Car vs Fietsenrek
18/10/2015 Een terugkerend item is de rubriek “Cartrouble”... Het leek een tijd goed te gaan. (Lees: geen crashes). Gisteren echter kon de redactie weer een incident toevoegen aan de lijst van blikschade aan het Big Five autopark. Harold, nooit vies van een experimentje dacht zijn auto even in een fietsenrek te parkeren. Hij is er nu wel van overtuigd dat een dergelijke constructie niet voor niets heet zoals het heet... Zeg maar...
Overigens heeft de redactie nog overwogen een nieuwe rubriek toe te voegen, namelijk de rubriek “parkeerboetes”. Maar omdat het hierbij vooralsnog telkens om dezelfde foutparkeerder gaat (we noemen geen namen), is daar toch van afgezien..
Grand Café
18/10/2015 “In Almere Buiten moet je binnen zijn”, luidt het gezegde. En dan hebben we het niet over Almere Binnen natuurlijk, want dat is de gevangenis in Almere. Hoor ik nu iemand zeggen dat heel Almere een gevangenis is? He he, toe nou, toe nou! Maar goed... waar waren we gebleven? In Almere Buiten moet je binnen zijn! En wel in Grand Café Seventies Eighties aan het Baltimoreplein. En dan vooral gisteren! Want daar gaf The Big Five gratis een spetterend optreden. Het was buitengewoon druk voor een zaterdagavond aldaar en dat was vooral te merken aan het enorme parkeerprobleem dat zich buiten (maar daar moet je dus niet zijn in Almere Buiten) afspeelde. Ook had de gemeente ruimhartig fietsenrekken geplaatst om de drommen fietsen netjes te kunnen rangschikken. Kortom, Als je gisteren tijd zou hebben gehad, had je in Almere Buiten bij Grand Café Seventies Eighties, net als de parkeerwachters binnen kunnen lopen! (Hoewel die dan weer buiten rondjes bleven lopen...)
Sail 
26/08/2015 Op de laatste dag van Sail Amsterdam was het feest bij Hannekes Boom! The Big Five entertainde de mensen op het overvolle terras en binnen bij de bar. De deuren van het uit hout opgetrokken café-restaurant stonden naar alle kanten open waardoor de groovende klanken het water over zweefden, de tallships achterna, op naar de Noordzee en daar voorbij!
Topfeest 
28/06/2015 Evert en vriend Roel gaven ter ere van beider verjaardagen een feest waarbij The Big Five een puik stukje muziek ten gehore bracht. Grote verrassing voor Evert was het gele LUI PAARD pak dat hij ontving van The men in Red. Groovy!!!
Verbroederingstoernooi 
26/05/2015 Voetbalvereniging WV-HEDW (zie het verslag van 3 januari) in de Amsterdamse Watergraafsmeer organiseert elk jaar het Internationaal verbroederingstoernooi. Verschillende teams uit de laagste regionen van hun eigen competities komen naar de club gelegen naast de Jaap Edenbaan. Teams uit o.a. Duitsland, Polen, Groot Britannië etc. komen twee dagen lang op sportief en cultureel gebied het onderste uit de kan halen op en om het voetbalveld! Dit jaar werd er op zaterdag de 23ste een barbecue georganiseerd voor alle deelnemers en gaf The Big Five een knallend optreden! Ter gelegenheid van dit evenement werd als uitsmijter de Gerry and the Pacemakers klassieker “You’ll Never Walk Alone” ten gehore gebracht. Inmiddels is dit nummer een “voetbal-anthem” en clublied van zowel de Engelse club Liverpool als van het Schotse Celtic. De als hippies uitgedoste, altijd gezellige schotten konden dit alles uitermate waarderen en maakten er een waar feest van, compleet met overdonderende samenzang en dans, waarbij frontman Evert regelmatig van zijn stuk werd gebracht door omhelzingen en dankbetuigingen.
Koningsdag verslag 
27/04/2015 Ondanks de slechte weerberichten, die dus niet bleken te kloppen. het programma dat uitliep, wat op het gemoedelijke van der Helstplein alleen maar tot meer gezelligheid leidde, de laptop die viel, maar gelukkig meeviel en de snoeren die inwendige defecten vertoonden, wat de flexibiliteit van de geluidsman op de proef stelde, was het een puik konings-muziek-feest! Respect voor René Barens, de initiatiefnemer van het evenement! De eigenaar van CC Muziekcafé wil dit festival elk jaar gaan organiseren op het van der Helstplein in de Amsterdamse Pijp.
Koningsdag aankondiging 
07/04/2015 The Big Five staat 27 april a.s. van 15:00 tot 16:00 uur te grooven tijdens het CC Muziekcafe “Live Music Festival” op het van der Helstplein in Amsterdam. Gaat dat zien! Het festival begint om 11:00 uur met live bands & DJ’s.
1-3-15 
03/03/2015 Tsja, wat moeten we zeggen van “The Big Five on a sunday afternoon”...............?
Nou...
HET WAS SUPER!!!
Nieuwjaarsreceptie  
03/01/2015 Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen. Zo’n naam verzin je niet, zo’n naam wordt gevormd door de historie. WV-HEDW is een Amsterdamse voetbalvereniging opgericht in mei 1908 en mag zich, met meer dan 1600 leden, de grootste amateur voetbalvereniging van Nederland noemen. Op de vrolijke nieuwjaarsreceptie van deze club mocht The Big Five (opgericht in juni 2004) het nieuwe jaar muzikaal inluiden! Proost!!!Op een gelukkig, gezond, sportief en muzikaal 2015!
CC Muziekcafé Hollywood  
28/12/2014 Don Baris Capone alias “The Jag” overziet op onderstaande foto het etablissement waar hij op de avond van de Hollywood Party met zijn band een maffe ja maffe avond beleeft. Maffe ja. Dansende toeristen aan de bar, backingvocals van Santa Claus en een compleet verjaardagsfeest kwamen de rode loper over denderen in een tot diep in de nacht durend festijn.  
CC Muziekcafé 
13/12/2014 Gisterenavond tussen 9 en een uur of 2 was de Rustenbrugerstraat in Amsterdam “The place to be'. Nr 384 om precies te zijn. “The Jag” en kornuiten gaven een knallende show in het oergezellige café dat daar is gelokaliseerd. Elke avond is daar live-muziek mensen! Hulde aan eigenaar René, die dit allemaal tegen de cultuurafbraak in mogelijk maakt!
Revival 
11/11/2014 En dan bedoelen we The Big re-Five-al...!
Het eerstvolgende optreden staat op 12 december a.s. gepland in CC Muziekcafé in de Pijp in Amsterdam.
Gevonden 
9/10/2014 Gevonden! Soms denk je “Dit komt nooit meer goed”. Dit wordt een eindeloze zoektocht naar een nieuwe gitarist, maar dan loopt op de eerste auditie Vincent binnen en het is meteen raak. Solo, slag, Fender & Gibson, En dan doet hij ook nog backing vocals! Let’s go!!!


https://www.youtube.com/channel/UCX_H9RX6S-RRCjNDGJN7E8gthe%20big%20five%20OLD%20NEWS.html
NEW NEWS OLD NEWS ORIGINALS 
&
COVERS OLDER NEWS
NEW